Archive for December, 2008

Piibel – Apokalüpsise Ilmutus (2003)

The.Bible_Apocalypse.Revelation_b

Piibel – Apokalüpsise Ilmutus – The Bible – Apocalypse Revelation (2003). Itaalia filmistuudio poolt tehtud üsna heal kinokunsti tasemel tehtud film, mis räägib apostel Johannese aega ning tema vangistust Patmose saarel. Saarel viibides näidatakse talle taevaseid nägemusi, mis puudutavad tulevikku ja on kinnituseks neil päevil kristlastele, kes elavad keisri tagakiusu all.

Continue Reading »

The Nativity Story – Sündimise lugu

The.Nativity.Story_ 

Sündimise lugu – The Nativity Story (2006) . Ise juba kevadest nähtud traileritest ootan filmi nägemist. Alguses oli arvata, et Eesti kinodesse ei jõuagi – kuna siia ei jõua väga palju filme. Usas on mitmed kristlikud filmid kinosid ummistanud siin ei teata neist midagi! See on lugu kahest noorest inimesest, Maarjast (Keisha Castle-Hughes) ja Joosepist (Oscar Isaac), kes on teel Naatsaretist Petlemma. See on pikk ja ohtuderikas teekond, mille muudab veelgi raskemaks tõsiasi, et Maarja on üheksandat kuud rase, kandes poisslast, kes saab sündides nimeks Jeesus…

Continue Reading »

Veekindel – Waterproof (1999)

Waterproof_b

Veekindel – Waterproof (1999) Selles dramaatilises taastumuse ja pääste teekonnas me oleme tunnistajaks karmile reaalsusele Washingtoni karmidel tänavatel  ja Louisiana linnakeses Waterproof. Igaüks, kes on kunagi maadelnud usuga, saab samastuma selle filmiga. Sa tahad püsti tõusta ja hüüda, mil kadunud armsad tulevad koju ja saavad üle sisemistest kaklustest, mis aitab neil leida tee altarini.

Continue Reading »

Haihtunud – Vanished (1998)

Vanished_b

Haihtunud – Vanished (1998) Tuleb päev kui täitub Piiblist Jeesuse sõnad:  Luuka 17,34–36 Ma ütlen teile, selsamal ööl on kaks ühes voodis: üks võetakse vastu ja teine jäetakse maha; kaks naist jahvatavad üheskoos: üks võetakse vastu ja teine jäetakse maha; kaks meest on väljal: üks võetakse vastu ja teine jäetakse maha!”

Continue Reading »

Joshua (2002)

Joshua_2002

Joshua (2002) Väga huvitav ja sügava sõnumiga film, võõrast kes satub ühte väikelinna ja mis sündmused saavad seal aset leidma. On poolehoidjaid ja vastaseid. Kes on see salapärane võõras, kust ta tuli, miks ta siin on? Film põhineb Joseph Girzone’i menukal novellil ning esitab provotseeriva küsimuse: “Mis siis, kui Jeesus külastaks täna Ameerika väikelinna?”

Continue Reading »

Projekt Juudas – The Judas Project Movie

The.Judas.Project.Movie_b

Projekt Juudas – The Judas Project Movie (2005) Väeline sõnumiga parareelfilm. Et, mis oleks ja kuidas oleks asi kulgenud kui Kristus oleks pidanud surema ja kannatama meie päevil vms. Näidata, et Jeesus ei olnud 6 meetrit pikk, vaid Jumal inimese kujul lihas, kes vaatas ja riietus nagu tõeline ja tavaline inimene.  Tuua välja fakti, et jüngrid olid tõelised inimesed nagu sina ja mina, tõeliste vajadustega ja siirate igapäevaste probleemidega. Asetades seda lugu tänapäeva, on kergem mõista, miks tohutu rahvahulk ei suutnud panna ennast Teda järgima, kummardama ja vastu võtma kui oma Issandat.

Continue Reading »