The.Judas.Project.Movie_b

Projekt Juudas – The Judas Project Movie (2005) Väeline sõnumiga parareelfilm. Et, mis oleks ja kuidas oleks asi kulgenud kui Kristus oleks pidanud surema ja kannatama meie päevil vms. Näidata, et Jeesus ei olnud 6 meetrit pikk, vaid Jumal inimese kujul lihas, kes vaatas ja riietus nagu tõeline ja tavaline inimene.  Tuua välja fakti, et jüngrid olid tõelised inimesed nagu sina ja mina, tõeliste vajadustega ja siirate igapäevaste probleemidega. Asetades seda lugu tänapäeva, on kergem mõista, miks tohutu rahvahulk ei suutnud panna ennast Teda järgima, kummardama ja vastu võtma kui oma Issandat.

 

Projekt Juudas – The Judas Project Movie
USA (2005) IMDb kood tt0107284 Divix 1CD

Filmi koduleht:  www.thejudasproject.com

Igaühele, kes on kunagi soovinud imet.

…see kavandati olema “ümberjutustus” samast sündmuste seeriast, mis ümbritsesid Jeesuse viimast kolme aastat. See lugu sai asetatud tänapäevastesse oludesse, et tavainimesed saaksid paremini mõista, mis toimus 2000 aastat tagasi ja miks.

Meie eesmärgid on.

  • Tuua välja Jeesuse inimlikkus. Esitada Teda kui puudutatavat, saavutatavat, alati sinuga ja mitte kunagi sind hülgavana.
  • Näidata Jeesuse süda…Tema armastust ja kaastunnet.
  • Näidata, et Jeesus ei olnud 6 meetrit pikk, vaid Jumal inimese kujul lihas, kes vaatas ja riietus nagu tõeline ja tavaline inimene. Keegi, kellega sa võid kõndida ja rääkida…inimene, kes mõnikord pahandas…kord higistas verd. Ikkagi Ta oli inimene, kes teadis, kuidas naerda, asetada oma käed sinu ümber ja sind emmata…ning jah, Ta isegi teadis, kuidas nutta.
  • Tuua välja fakti, et jüngrid olid tõelised inimesed nagu sina ja mina, tõeliste vajadustega ja siirate igapäevaste probleemidega. Nad ei olnud täiuslikud ega Pühakud…just nagu inimesed, nagu meie, kellel on inimlikud nõrkused, millest ainult Jeesus suutis üle saada.
  • Asetades seda lugu tänapäeva, on kergem mõista, miks tohutu rahvahulk ei suutnud panna ennast Teda järgima, kummardama ja vastu võtma kui oma Issandat ja Päästjat, kes paistis kui tavaline inimene, võibolla ainult “üks inimestest”…isegi kui ta oli Jumal lihas. Kas see oleks erinev tänapäevalgi? Kas igaüks, kes kohtuks Temaga tänaval, maal, turul, kirikus…tunneks Ta ära?
  • Näidata, et meis kõigis on natuke Juudast. Samuti küsida küsimusi… Kas Juudas reetis Jeesuse ainuüksi raha pärast? Kas ta samuti oleks reetnud Jeesuse, kuna Ta polnud see, kellena Juudas tahtis Teda näha? Kas Juudas mitte olnud Fanaatik ja mida Fanaatikud tahtisid teda Rooma Impeeriumiga? Kes on tänapäeva Rooma?
  • Hajutada uskumus, et juudid, kui rahvus, või roomlased lõid Jeesuse ristile. Pigem selleks oli alatu Religioossuse vaim, mis liikus keset sadusere, varisere. Kas see vaim on elav ka täna? Kas see sama vaim lööks ka täna Tema risti külge?
  • Tee selgeks, et miski sellel maal ei võtnud Jeesuse elu…pigem, Ta andis oma enda elu kui ohvri “kogu” inimkonna pattude pärast ning ainult Jeesust vastu võttes oma Issandaks ja Päästjaks saavad meie patud andestatud ja me saame leida pääste. 

 

———————————————————-

See film on meie laenutuses, see on kättesaadav meie partneritele ja filmiklubi liikmetele.

TruthFilms
video.usk.ee