The.Final.Inquiry_2007

Viimane juurdlus – The Final Inquiry (2007) Aastal 35 kõlvatul ajastul valitseb Roomat imperaator Tibeerius. Imperaator kutsub pagulusest Tito Valerio Tauro, Rooma kõige tuntuma uurija. Ta peab avastama tõe, mis puudutab Juudamaa rabi surmaotsust. Tema nimeks on Jeesus Naatsaretlane ja öeldakse, et ta on surnuist ülestõusnud. Tauro on skeptik ja ainus asi, mida ta usub, on põhjus. Kuid jada müsteeriume, mis panevad ta intelligentsi proovile, ootavad teda Juudamaal ees.

 

Viimane juurdlus – The Final Inquiry
Itaalia  | Hispaania  | USA  | Bulgaaria  (2007) 112 min IMDb kood tt0491720 Divix 1CD

Lavastaja Giulio Base
Osades  Daniele Liotti, Dolph Lundgren

Aastal 35 kõlvatul ajastul. Imperaator Tibeeriust vaevab veider fenomen, maavärin ja taeva pimedaks muutumine nagu päikese varjutusel. Tema astroloogid hoiatasid teda: nende ended viitavad, et maailmal on suure murrangu tuhud ja et vanad jumalad on hävitatud. Uus kuningriik on peagi idapool kerkimas.

Imperaator kutsub pagulusest Tito Valerio Tauro, Rooma kõige tuntuma uurija. Ta pagendati maalt aastaid tagasi, kuna ta oli avastanud liiga palju, mis puudutas imperaator Augustuse surma, kelle järglaseks sai Tibeerius.

Tibeerius usaldab Taurole ülesande, mis nõuab kogu tema annet: kui ta peaks selle lõpetama edukalt, tema nimi saab taas ausse tõstetud. Ta peab avastama tõe, mis puudutab Juudamaa rabi surmaotsust. Tema nimeks on Jeesus Naatsaretlane ja öeldakse, et ta on surnuist ülestõusnud. Tibeerius on veendnud, et sel on midagi pistmist prohveteeringutega ja tähistaeva ennetega, mis raputasid maailma mõned kuud varem.

Tauro on skeptik ja ainus asi, mida ta usub, on põhjus. Kuid jada müsteeriume, mis panevad ta intelligentsi proovile, ootavad teda Juudamaal ees. Miski ei ole see, mida ta näib olevat Jeruusalemmas. Kuberner Pilaatus on ebamäärane mees, nii usaldamatu kui ka reetlik, kes rajab teed vastasolevate variseride ja fanaatikute fraktsioonis.

Uurimise ajal Tauro on silmitsi inimestega, keda ta pole kunagi kohanud: Tarsuse Saulus, vaper Moosese traditsioonide kaitsja ning liigutamatu kristlaste tagakiusaja; salapärane ja peaaegu hull Iskaarioti Juudas, kes arvatavasti on Naatsaretlase Jeesuse jünger; ning väidetav kristlaste juht, vaene kalur nimega Siimeon Peetrus. Nad on alandlikud ja väelised mehed, kuuludes ühte või teise kildkonda, kuid kes jagavad ühte kinnisideed: mõtet usust, mida roomlase Tauro silmad näivad lihtsalt mitte seletavat ja on üsna ohtlikud. Ta seisab oma ideede eest kogu oma väega. Ta usub, et Jeesus on ainult šarlatan, mingi pettur ja tema väidetav ülestõusmine peab olema avalik pettus, mis lavastatud, et ekspluateerida kergeuskliku vaest rahvahulka, esimesi, keda pöörata kristlikku sekti, Jeesuse järgijaks, kes pea kõik kuuluvad madalamasse ühiskonna kihtidesse: kalurid, farmerid, isegi orjad – kõiki neid koheldi kui vabu inimesi. Sama peab ka vett naisterahvastega – võrdne meestega kristliku Jumala silmis.
Üks neist naistest, kes usub Jeesusesse, pakub lõpuks Taurole võtit, et mõista Naatsaretlase Jeesuse salapärast surma ja lõpetada ülesande, mille imperaator oli talle usaldanud. Tema nimi on Tabiita. Ta pole veel 20. aastane ja ta paljastab armastuse saladuse targemaile ja kõige kainemale Rooma uurijale.

 

The_Final_Inquiry_2

The_Final_Inquiry_1

 

——————————————————————————————-

——————————————————————————————-

NB! Otsime sellele filmile ingliskeelse ümberjutustuse tõlkijat. Oskad keelt, sul on arvuti ja leiad ka aega, tõlgi selle filmi ümberjutustus (subtiitrid) teistele õnnistuseks. Liitu meie meeskonnaga ja anna oma panus teenides meediateenistuses.

——————————————————————————————-

See film on meie laenutuses, see on kättesaadav vaid meie partneritele ja filmiklubi liikmetele.

TruthFilms
video.usk.ee