Edges.Of.The.Lord

Säästumarket üllatab – väärtfilm pool muidu! Eesti tegutseva kaubandusketi Maxima poodides võib leida imeodava hinnaga ühte mujal maailmas kristliku kogukonna poolt väga hinnatud filmi: Edges Of The Lord. Videolevi on tõlkinud filmi “Sama Jumala lapsed”. Aga kiirusta filme on piiratud kogus ja hinnaga 14.90 EEK

Paljud teavad säästuketti SÄÄSTUMARKET. Osad põlgavad seda poodi (mõni on öelnud “Ma küllll säääästukas ei käi, fui haisev ja räpane pood kus haisvad inimesed käivad asju ostmas” jms.) osadel peredel, eriti lastega peredel ja suurtematel peredel on see igapäevaostude põhikoht (piim, leib, sai jms.). Olgu sellega kuidas on aga säästukas müüakse ka mingeid plaate ja muud träni mille juures ma tavaliselt aega küll ei raiska, kuna mind ei huvita mingi plaadid “Eesti läbu 3” ja “Jaanitümps” jms. Aga seekord jäin seisma ja üllatus minule kui endisele filmifännile ja kogujale oli üsna suur, suur hulk filme oli poolmuidu hindadega. Suur osa neist oli nö. saastafilmid, loe odava eelarvega teleseebid või siis vägivalda ja õudust täis mõttetud filmid. Aga seal leidus ka paar asjalikku filmi ja üks pärl. Viimasest tahaks juttu tehagi.

Film ise siis nii ingliskeelset kui ka venekeelse sünkroontõlkega ning DVD-l on kaasas siis ka eestikeelsed subtiitrid. Ainuke miinuseks pean seda, et filmid olid paber või papp karbis. Ise vahetasin kodus need kohe välja. Lõikasin esikaane välja ja kleepisin selle flat CD karbi kaanele. Ei soovita kellegil säilitada CD ja DVD plaate paber kaante – karpide – taskute vahel. Parimaks mooduseks on CD kott näiteks 60 plaadi taskuga. Seda kotti hoia omakorda kapis PIMEDAS ja teadjamad räägivad et hea oleks toatemperatuurist madalama ning just ÜHTLASE temperatuuri juures.

Aga kiirusta filme on piiratud kogus ja uskumatu hinnaga 14.90 EEK. Sama filmi võib osta mujal maailmas kristlike suunitlustega ja perefilmide filmipoodidest umbes 10 korda kallimalt.

…………………………………………………………………………………………….

Filmist siis:

Edges Of The Lord
USA (2001) 94 min IMDb kood tt0245090 DVD

Osades: Haley Joel Osment, Willem Dafoe Rež: Yurek Bogayevich
Keeled: Ingliskeelne, sünkroontõlkega vene ja leedu keel – 5.1 heli.
Subtiitrid: eesti, läti, leedu, vene

Tutvustus kaanel: Aasta on 1942. Imekombel pääsenud fašistide poolt okupeeritud Krakovist (Poola), leiab 12-aastane Romek varju oma sugulaste juures. Hoolimata kuuldustest ei oska keegi vaiksest külakesest otsida juutide poega. Kuid ka siin peab ta varjama oma päritolu. Jäetud üksi oma hirmude ja muredega, näeb ta surma ja reetmist. Taibates sõpruse hinda, sirgub ta suureks, unustamata, et ka surma ees ei tohi kaotada iseennast ja oma usku.

Pikem ja asjalikum tutvustus mujalt:

“Juudipoiss, kes võitleb, et elada üle natside pogrommo 2. maailma sõja ajal, leiab ootamatu liitlase sel dramaatilisel perioodil. Mil natside väed tungivad Poola, noor poiss Krakowist, nimega Romek (Haley Joel Osment) jäetakse vanemate sõpradele, kes smuugeldavad teda linnast välja, lootuses päästa lähenevate armeede eest. Romak viiakse talupoeglikku ühiskonda, kus kaasatundev farmerite perekond on nõustunud teda üles kasvatama. Tänu oma blondidele juukstele ja sinistele silmadele Romek on suuteline segunema suuremalt jaolt katoliiklastest linnarahvaga, kuigi nii mõnigi naaber muutub kahtlustavaks kui Romek ei näita üles elementaarsete palvete ja kiriku protseduuride teadmist. Sealne preester (William Dafoe) naabruskonna kirikust saab teada Romeki saladuse ja tunneb kaasa poisi probleemidele nii, et salajas ta õpetab Romekile katekismuse algtõdesid, samas jäädes hoolikaks poisi juudipärandi suhtes. Mil Romekil õnnestub paremini teisi tüssata uskuma, et ta on katoliiklane, ei saa ta põgeneda laastavate märkide eest, mida natside tapatalgud on teinud tema rahva vastu.”

Film on väga hinnatud peresõbralikes ja kristlikes filmipoodidel ja tutvustuse saitidel. Ja seda see ka väärib! Üks filmikriitik imestab, et miks see peaaegu perfektne film ei võitnud oscarit, et tema kui mitte tundeline tüüp puistas filmi ajal paar pisarat. Filmile on antud väga palju positiivseid kommentaare ja see on saanud häid hindeid (vastavates hindamissaitidel).

Soovid filmi oma noortetunnis või koguduses näidata ja selleks sul on vaja plaktatit või postrit – palun väga ole lahke.

Plaanime lähitulevikus hakata panema kas 1xnädalas või üle nädala siis meie kataloogi – videokogu filme koos tutvustustega (lühiülevaatega). Seega palju põhjuseid, et see koduleht enda Lemmikutesse ehk siis Bookmarki või Favorites-sse salvestada ja aeg ajal üle tsekata. RSS infovoo jälgijatele aga veel lihtsam, siin meie RSS infovoog. RSS infovoog tähendab seda, et sa ei pea soovitud kodulehtedel käimiseks, värske info vaatamiseks kasutama veebibrauserit ehk siis interneti sirvijat vaid vastava programmiga (nagu näiteks FeedReader ) hoiad silma peal lemmiklehtedel (mis muidugi pakuvad RSS-i).

Antti Loodus

TruthFilms
video.usk.ee

P.S. Meil on veel mitmeid holokausti ja analoogseid filme oma videokogus, milles on kas otsene või peidetud piibli sõnum. Heaks perefilmiks või õppefilmiks noortetunnis.

…………………………………………………………………………………………….

Pilte filmist:

Sama.jumala.lapsed2

Sama.jumala.lapsed1

…………………………………………………………………………………………….

Põhjalikum ülevaade:

Edges Of The Lord USA (2001)
A Millennium Films presentation of a Zev Braun production, in association with Tor Studio. Produced by Zev Braun, Philip Krupp, Avi Lerner. Executive producers, Danny Dimbort, Trevor Short, Boaz Davidson. Co-producers, Burton W. Kanter, Pinchas Perry. Directed, written by Yurek Bogayevicz. Camera (color), Pawel Edelman; editor, Dennis Hill; music, Jan P. Kaczmarek; production designer, Mayling Cheng.

Actors:

Haley Joel Osment ….. Romek
Willem Dafoe .. Priest
Liam Hess ….. Tolo
Richard Banel ….. Vladek
Olaf Lubaszenko ….. Gniecio
Malgorzata Foremniak ….. Manka
Andrzej Grabowski ….. Kluba
Chiril Vahonin ….. Robal
Ola Frycz ….. Maria
Dorota Piasecka ….. Ela Kluba
Wojciech Smolarz ….. Pyra
Marek Weglarski ….. Max
Edyta Jurecka ….. Sara
Ryszard Ronczewski ….. Batylin
Krystyna Feldman ….. Wanda

Kes tahavad veidi pikemat juttu filmis lugeda, seda saab teha siin

Samuti kui sind huvitab filmitegijate ja näitlejate taustinfo seda saad siit

…………………………………………………………………………………………….

Kuna meie kodulehel külalisteraamat ja filmiarvustus puudub siis võid oma tagasiside ja positiivsed kommentaarid lisada lehe alla. Kuna me negativismiga ja nõmedusega ei tegele, siis püüa kommenteerimisel olla positiivne ja õige suhtumisega ning häälestatud sõbralikult … me tõesti ei lisa igasuguseid kommentaare.