Pilgrims.progress_b

Palveränduri teekond – Pilgrim’s Progress (2008) Palveränduri edu: teekond taevasse on kaasaegne kohanemine John Bunyan’i armastatud klassikalise jutustusega. Visuaalsed efektid, ilusad kohad ja ilus näitlejatöö toob ellu loo, mis inspireeris varasemaid põlvkondi sadu aastaid. Järgi Christian’it ja tema kaaslasi suurel rännakul Hävingu linnast Taeva väravateni. Teel olles palverändurid on silmitsi takistustega, väikeste ja suurtega, inimese loodud ja deemonite loodud.

 

Palveränduri teekond – Pilgrim’s Progress
USA (2008) 176 min IMDb kood /tt1000768 Divix 1CD

Ametlik koduleht: www.pilgrimsprogressthemovie.com 

Palveränduri edu: teekond taevasse on kaasaegne kohanemine John Bunyan’i armastatud klassikalise jutustusega. Visuaalsed efektid, ilusad kohad ja ilus näitlejatöö toob ellu loo, mis inspireeris varasemaid põlvkondi sadu aastaid. Järgi Christian’it ja tema kaaslasi suurel rännakul Hävingu linnast Taeva väravateni. Teel olles palverändurid on silmitsi takistustega, väikeste ja suurtega, inimese loodud ja deemonite loodud. Peale selle, et see on haarav draama, Bunyon’i väeline allegooria õpetab meile kristliku elu ohte ja lootusi ja võidukat hiilgust, mis ootab kõiki, kes ustavalt järgivad kuningate Kuningat!

Absoluutselt imeline! Kohustuslik perekondlikuks vaatamiseks! – Jonathan Falwell, Thomas Road’i baptistikogudus.

Ülim elu muutev seiklus! – Tom Saab, Christian Film Festivals of America, Inc. rajaja ja direktor.

Väeline sõnum! Väeline film! – John Hagee, John Hagee Ministries

Peaosas: Danny R. Carrales

——————————————————————————————-

PilgrimsProgress
Palveränduri teekond – illustratsioon (Allikas: Google images)

 

Truth Films ülevaade:

Filmile on kirjutatud mitmeid ülevaateid (reviewsid), ära märgiks Ethan Ledden kommentaari www.filmweavers.com saidilt. 

Pilgrims.Progress.1979
Antud loole on tehtud ka varem filme, üks neist on see siis 1979 aastal välja antud: Pilgrim’s Progress (1979 USA, 75 min IMDB tt0359836). Viimast on võimalik osta mõnest välismaa kristlikust E-poest ja kindlasti Ebayst. Truth Films videokogus seda ei ole ja kui keegi endale ka ostab DVD versioonina siis oleksime huvitatud selle laenutamisest.

Samuti on tehtud mõned multifilmi versioonid, neid saab vaadata Google Videos ja Youtube keskkonnas osade kaupa.

Lisan siia veel selle, et kord üht suurimat kristliku E-poe kataloogi sirvides hakkas silma, et antud raamatust on antud siis üle ookeani välja ka väga menukas ja häid hindeid saanud audiodraama ehk siis kuuldemäng. Siit ka üks väljakutse meie maa raadio ja audio tegelastele, et sellest raamatust saaks väga hea kuuldemängu.

Piligrim’s Progress nimega on maailmas ka mitu head lauamängu, kahjuks on need kõik ingliskeelsed ja osad ammuilma läbi müüdud kuid mõned versioonid veel täitsa müügis! Veidi veebis otsimist ja sai leitud ka selline arvutimäng, kuid tundub et see asi on alles arenduses või projekt venib.

Keda huvitab antud raamatuga seonduv graafika ehk siis pildid, siis see vaadaku siia. Filmi enda kohta pilte võid vaadata siit.

Eesti keeles andis kirjastus LOGOS juba häid aastaid tagasi ka laste-noorte raamatuna – piltidega illustreeritud PALVERÄNDURI TEEKOND, mis aga on ammuilma läbi müüdud ja seda võib leida koguduste raamatukogudest ja laenutustest. Aga võib leida ka teist versiooni nagu n. siin. Võib leida ka Antud raamatut loeti ka millalgi pereraadiost kui järjejutuna.

——————————————————————————————-

 

Pilgrims.progress_b2

——————————————————————————————-

NB! Otsime sellele filmile ingliskeelse ümberjutustuse tõlkijat. Oskad keelt, sul on arvuti ja leiad ka aega, tõlgi selle filmi ümberjutustus (subtiitrid) teistele õnnistuseks. Liitu meie meeskonnaga ja anna oma panus teenides meediateenistuses.

——————————————————————————————-

See film on meie laenutuses, see on kättesaadav meie partneritele ja filmiklubi liikmetele.

Soovitan antud raamatut ja filmi kõigile!

Antti Loodus

TruthFilms
video.usk.ee

———————————————————————

Veel üks filmi trailer: