God-tv-channel

Ööpäevaringselt otse Jeruusalemmast
 
«God TV astub hiigelsammu globaalse kristliku televisiooni poole. Alates juunikuust saadab God TV ööpäevaringselt seitse päeva nädalas saateid Jeruusalemmast. Sel strateegilisel paigal on suuri eeliseid evangeeliumi levitamiseks üle kogu maailma.  «Elame tõepoolest prohvetlikul ajastul,» märgib rootslane Bo Sander, kellest saab Jeruusalemma osakonna juht.

Kõik algas sellest, kui telekanali rajajad Rory ja Wendi Alec said Jumalalt sõna hakata tööd laiendama globaalse televõrgu suunas, mille baas pidi olema Jeruusalemm. Maikuus alustasid nad igapäevaseid saateid Iisraelist ning uus telekeskus, kus töötab kümmekond inimest, nende seas nii iisraellasi kui mitteiisraellasi, asub kahekümne minuti sõidu kaugusel Jeruusalemmast lääne pool. Sealt ja teistest Jeruusalemma stuudiotest edastatakse igapäevaseid uudiseid ning reportaazhe olukorrast Iisraelis. 

«Meie eesmärk on jõuda üle kogu maailma,» ütleb Bo Sander ja meenutab piiblisalmi Miika 4:2: «Sest Siionist väljub käsuõpetus, Jeruusalemmast Jehoova sõna.» 

«Elame tõesti prohvetlikul ajastul,» konstanteerib ta.

Murrab antisemitismi

God TV, mis organiseerib juba pikemat aega kristlike juhtide ja usklike jaoks Püha Maa reise, loodab, et saated Jeruusalemmast murravad maailmas valitsevad negatiivsed suhtumised Iisraeli suhtes.  Mitte ainult Euroopa kristlaste seas ei levi antisemitism ja asendusteoloogia. Hoolimata sellest, et God TV-l on selgelt määratletud kristlik profiil, tajub see Iisraeli valitsuse tugevat toetust. Otsesaadetes Jeruusalemma vanalinnast on osalenud nii linnapea kui valitsusesindajad.  «Iisraeli massimeedia on kirjutanud ja kõnelnud meist uskumatult positiivselt, kuigi kõigile on täiesti selge, et kuulutame evangeeliumi,» ütleb Sander.

Rootslasest liider

Varemgi God TV rahvusvahelise arengukava kallal töötanud Bo Sander astub 1. oktoobrist ametisse Jeruusalemma telekeskuse peamänedzherina. «See on väga põnev,» ütleb Sander, kes valmistub perega Iisraeli kolima. «Kolime siis, kui aeg tundub küps. Alguses sõidan palju edasi-tagasi. Et olulised osad kristlikust telejaamast kolitakse Inglismaalt Iisraeli, toob kaasa tehnilisi eeliseid. Saame kasutada üle kogu maailma jõudmiseks iisraellaste kommunikatsioonialaseid teadmisi,» selgitab Sander. 
Ka Jeruusalemma strateegiline asukoht on soodus saadete levitamiseks maailmas. Praegu näeb programme 4/5 maailma elanikkonnast. Kevadest saadik on God TV kindlustanud oma positsiooni Lõuna-Euroopas. Kahe uue satelliidi vahendusel jõutakse veel kahe miljoni koduni Hispaanias ja 1,5 miljoni koduni Türgis.

Läbimurre Indias

Paljudes vaestes maades on paraboolantenn kallis, mis takistab satelliitsaadete vaatamist. Mitmetes Aafrika riikides ehitab God TV seetõttu telejaamade võrgustikku. Näiteks Ugandas, Keenias ja Namiibias on God TV saanud loa edastada oma saateid rahvuslike telekanalite kaudu. 
Teine tähtis läbimurre on toimunud Indias, kus juba praegu saavad 20 miljonit inimest Mumbais, Calcuttas, New Dehlis ja Bangalore’is God TV-d näha. Mõned programmid on kohapeal toodetud ja saated lastakse eetrisse neljas India keeles. India strateegia on levitada kristlikku kanalit kaabeltelevisiooni kaudu. Seda ülesannet täidab hiljuti pöördunud India telemees, varem suure India telekanali ja India MTV juht. 
«Tema süda põleb selle järgi, et kogu India saaks näha God-kanalit. Iga päev leiab ta uusi kaabelvõrke God-TV jaoks,» ütleb Sander.

Messia tagasipöördumine

Bo Sander viitab sellele, et God TV on rohkem kui ainult telejaam. Näiteks sügisel korraldatakse Inglismaal kaks suurt konverentsi, kus teiste hulgas osalevad Rick Joyner ja Team Action USAst.
«Meie jaoks on see otsekui õhuvägede – TV – ühendamine maavägedega – kohalike kogudustega,» ütleb ta.
God TV töötab ilma isiklike kasumihuvideta. Selle eesmärk on teenida kristlasi ning jõuda evangeeliumiga kadunuteni. Sissetulekud tulevad reklaami müügist saateaegadel ning annetajatelt üle maailma.
«Tahame, et kogu maailm kuuleks ja näeks oma silmaga, mida Jumal teeb. See on väga innustav.»
1. oktoobril möödub seitse aastat päevast, mil Rory ja Wendy Alec Inglismaal God Channeli rajasid. «Need on olnud seitse aastat imesid ja tunnustähti, sest kuidagi teisiti ei ole võimalik seletada, kuidas oleme saanud kõik litsentsid, lepingud ja rahalised ressursid,» ütleb Bo Sander. 
Nüüd on God TV istutanud end maailma vaimsesse ja geograafilisse keskusesse, Jeruusalemma, linna, kuhu vastavalt piiblile pöördub ühel päeval tagasi Messias, asetades oma jalad Õlimäele. 
«Siis oleme oma kaameratega seal,» ütleb Sander pooleldi naljatades, pooleldi tõsimeeli.

Jonas Adolfsson
Världen idag

God TV asutaja Rory Alec meenutab, et neli aastat tagasi prohveteeris Ameerika prohvetess Cindy Jacobs, et Isand avab suurejooneliselt uksed Aafrikas. «Nüüd on rahvas rahva järel kutsunud meid kohalike telejaamade partneriks, et lisaks kohalikule programmile paisata tasuta eetrisse korralikku kristlikku teletoodangut. Paljud nendest rahvastest võitlevad laastavate tõbede, sõdade ja näljahädadega, aga Jumal avab meie jaoks ukse nende kannatavate inimesteni God TV kaudu.»

Allikas: Eesti Kristlik Nädalaleht 27.september 2002 Nr 36

God TV on võimalik vaadata ka Eestis Sat TV komplektiga. GOD TV on võimalik vaadata ka VIASAT kuumaksulise paketiga. Aga võib vaadata ka tasuta, selleks vajad antenni (taldrik) tüünerit ja paigaldajat! GOD TV kanalilt näeb Eestis ja seda siis sateliit Siriuse pealt! Loe lisa