Joshua_2002

Joshua (2002) Väga huvitav ja sügava sõnumiga film, võõrast kes satub ühte väikelinna ja mis sündmused saavad seal aset leidma. On poolehoidjaid ja vastaseid. Kes on see salapärane võõras, kust ta tuli, miks ta siin on? Film põhineb Joseph Girzone’i menukal novellil ning esitab provotseeriva küsimuse: “Mis siis, kui Jeesus külastaks täna Ameerika väikelinna?”

Joshua_2002_v

Joshua
USA (2002) 90 min IMDb kood tt0271582 Divix 1CD
Film on venekeelse sünkroontõlkega – ingliskeelt alt ei kuule.

“Väga nauditav film väelise sõnumiga lootusest ja rahust. Vaatajaskond igast vanusest saab nautima seda filmi.”

Film põhineb Joseph Girzone’i menukal novellil ning esitab provotseeriva küsimuse: “Mis siis, kui Jeesus külastaks täna Ameerika väikelinna?”

Me kõik teame, et ta oli erinev. Ja me kõik teadsime, et ta oli kuidagi eriline. Kuid keegi meist ei teadnud, kui suures probleemis me olime ja lõpus avastaksime, kui palju me teda vajame. Mees saabub väikelinna. Esmalt keegi ei tea ta nime, keegi ei tea, kust ta tuli. Ta on tugev. Ta on tark. Teda on kerge märgata. Kohalikud tahavad teda võõraks nimetada, kuid kui nad temaga kohtuvad, paneb ta neid vastupidiselt tundma – nagu nad oleks teda tundnud kogu elu. “Joosua.” See on üks näiliselt lihtne hääl, mis peagi levib üle linna, kohalike noorte ja vanurite südametesse ja meeltesse. Joosua nimi rullub Maggie huultelt, kes on kohalik ilus neiu, kes on uudistesaate toimetaja. See ulatub Kevinini, kes on probleemidega teismeline, kes otsib oma rahu selles maailmas. Joosua nimi hajutab Joan’i kartust. Joan on koduperenaine, kes üritab kirge tagasi saada oma abiellu ja see puudutab äratustelgi jutlustaja hinge, et ta välja tõmmata eluaegsest häbist. Joosua on näiliselt kõikjal samaaegselt, luues mulje, mida vähesed on kunagi tundnud. Kuid see on täpselt see mõju, mis loob jagamise põikpäise ortodoksist isa Tardone’i ja head tahtva kuid vähem kindla isa Pat’i vahel. Need on kaks preestrit, kes usuvad väga kindlalt samu asju, kuid väga erinevatel viisidel.

“Mõnikord tuleb sul midagi maha kiskuda, et see uuesti üles ehitada.”

Puusepana on see Joosua üks lemmikuid ütlusi. Seega, kui see karismaatiline võõras suunab oma pilgu mahapõletatud baptisti koguduse ülesehitamise peale, tuleb talle üllatusena, et paljud selles linnas, vaatamata oma usule, pakuvad oma abistavaid käsi. Kuid lõpuks saavad abi hoopis nende enda elud, nende valud, nende usaldus endisse ja teistesse. Joosua on näidanud neile, kuidas uskuda. Eriti isa Pat’ile. Ja see paneb isa Tardone’i järele uurima, kes ei ole rahul Joosuaga ja tema mõjust ühiskonnale. Joosua tunnistab, et nii paljude inimeste sügaval südames on tühjus, mida miski siin maailmas ei suuda täita. Ning see eriliselt tõene kogenud pastorile. Miks ta uurib, mida teised sülelevad? Kui see tõrges preester viimaks tunnistab õiget teed, näeb ta läbi sosina ja pisarate ilmutuse väge. “Joosua.” See on usu tunnistamine, armastuse tunnistamine ja taipamine, et lootus tõesti omab nime.

Selleks nimeks on “Joosua.”

Joshua_2002_screen1

Joshua_2002_screen2

Joshua_2002_screen3

——————————————————————————————-

 

 

——————————————————————————————-

NB! Otsime sellele filmile ingliskeelse ümberjutustuse tõlkijat. Oskad keelt, sul on arvuti ja leiad ka aega, tõlgi selle filmi ümberjutustus (subtiitrid) teistele õnnistuseks. Liitu meie meeskonnaga ja anna oma panus teenides meediateenistuses.

——————————————————————————————-

See film on meie laenutuses, see on kättesaadav meie partneritele ja filmiklubi liikmetele.

TruthFilms
video.usk.ee