Praguline.kaev_ainvaresartcom

“Praguline kaev” ( Pilt: www.ainvaresart.com )

Jeremia 2:13 Sest mu rahvas on teinud kahekordse süüteo: mind, elava vee allika, nad jätsid maha, et raiuda enestele kaevusid, pragulisi kaevusid, mis ei pea vett!

Hesekiel 14:5…sellepärast et nad kõik on minust võõrdunud oma ebajumalate tõttu!

Hämmastav on teada, kui paljud kristlased üle maa on naelutatud õhtuti teleri ette, kui ühest plastmassist puusliku ette! See plastmassist elutu puuslik – ebajumal ujutab üle nende hinged – meeled vägivalla, seksuaalpattudele õhutamise ja rüvedusega.

 

Osad kristlased on isegi langenud nii sügavale, et teler – uudised ja saated on nende TÕE baromeeter! See mis seal räägitakse on TÕDE! Mitte Püha Vaim ega Jumala Sõna vaid TELER – MAAILM – RÜVE ALLIKAS!

Js.44,9 Nikerdatud kujude valmistajad on kõik tühised ja nende lemmikud ei suuda aidata; nende tunnistajad ise ei näe ega tea, et nad peaksid häbenema.

Küll usutakse telerist evolutsiooniteooriat kihisevates filmides valesid, usutakse väänatud uudiseid Lähis-Ida konflikti suhtes, usutakse pilkedeemoni poolt põhjustatud tobedusi koguduste ja kristlaste vastu jms.

Ho.13,2 Nüüd nad teevad edasi pattu ja valmistavad enestele oma hõbedast valatud kujud, ebajumalate kujud oma kujutluse järgi, kõik sepatöö! Nad ütlevad: “Ohverdage neile!” Inimesed suudlevad vasikaid!

Ka meie võime vaimselt suudelda Plastik Puuslikke! Kogume raha, et osta veel kallim Plastik Puuslik. Vahel unistame, et mu elutoas võiks olla veel suurema läbimõõduga Plastik Puuslik. See on kõva mees ja jõukas, kelle on LCD või plasma Plastik Puuslik! Me suudleme vasikaid – me suudleme vaimselt Plasti Puuslikku – telerit!

Püha Vaim on eemale tõmbunud ja kurvastanud. Ebajumalateenimine ei too õnnistusi, see sulgeb taevaluugid ja kristlane ei ole õnnistustest ülevoolav.

Jeremia 2:13 räägib meile pragulistest kaevudest. Nende kaevude ette minnakse, kuna tõelist rahuldust Issanda ees enam ei leita. Mitte keegi kunagi ei lange usust ära ei lange maailma üleöö See võõrandumisprotsess hakkab kuid – aastaid enne. Tühine ja vähemtähtis täidab inimese südames Jumala troonisaali Kuninga istekoha!

Mida teleri vaatamise asemel sa saaks – peaks tegema:

– Hilisõhtune aeg enne magama minekut on vahel ka hea aeg, et lugeda Jumala Sõna, vaimulikku kirjandust või ka palvetada oma homsete ülesannete eest. Ma ei saa aru inimestest, kes panevad teleri lausa magamistuppa ja samuti raadio, et plära – müra saadaks neid kuni uinumiseni!

– Õhtuste uudiste aeg kattub paljudel peredel ka õhtusöögi ajaga .See oleneb nüüd perekonnast ja mis kell koju jõutakse ja söögid valmis saadakse. See on ka põhjus miks paljudesse köökides on telerid. See on sõna meestele: tahad hoida oma pere koos, siis sööge õhtust perega koos! Tee seda Jeesuse nimel – ära lase selles traditsioonist lahti mingite vähemtähtsate eesmärkide nimel. Kallid me elame müraajastul, mis on meid õpetanud hindama ja vahel Jumala Sõnast ja elus väga tähtsatest asjadest rohkem hindama MÜRA – mida nimetame peenemalt: uudised, päevauudised, meelelahutussaated jms.

– See aeg, et oma LASTEGA KVALITEETSELT aega veeta, veedavad paljud kristlased naelutatuna teleri ees. Laps küsib seda ja kolmandat vastus: ei saa – ära sega! Laps tahaks isa – emaga õue minna: ei saa Puuslikust tuleb EbaPüha saade! Laps tahaks, et vanem aitab koduseid töid teha: ei saa parasjagu on uudised! Jne. Püha Vaim koputab just nüüd sadade südame uksele!

– Peale väsitavat tööpäeva puhkama. Puhkamine ei ole vaid ööuni, vaid me vajame regulaarselt ka sellist vaikseltolemise aega. Just sellise aja röövib teler sadade elust! Aega kus jääda üksi oma mõtete ja asjadega, olla hardalt isanda ees või vaadata oma südamesse.

– Teler, nädalasisesed talkshowd, seebikad, „kvaliteet-seebikad“, uudised jms. röövivad paljudel aja, et olla kohalikule kogudusele õnnistuseks. Just! Üks pastor kunagi kurtis, et kolmapäeva õhtuti osad ei käi koguduses, nad vaatavad Pealtnägijat vms. regulaarset „EbaPüha“ saadet. Heldene aeg! Või veel hullem, selle ajal kui osa jumalarahvast käib nädalasisestel koosolekutel istub osa maailma kaevu ees ja elab maailmaga kaasa, kus maailma vaid immutab Plastik Puuslike ees kummardajaid oma leiguse – ükskõiksuse vaimuga. Ja me siis kadestusega imestame, miks mujal maailmas Kristuse Ihu on nii kaugele jõudnud, saadab misjonäre, kogeb ärkamist jms. NAD ON MAKSNUD HINNA OMA AJAS! Mine hakka TEGEMA midagi oma kohalikus koguduses – see on Jeesuse teenimine! Inimesed käivad igal pool maailmas tööl ja oma vabast ajast – peale tööd maksavad selle hinna – me eestlased ei eole esimesed, kes käivad tööl ja me ei ole selles küsimuses kuidagi erilised – ärgake!

Kui sa oled sõltuvuses, siis ELA TELERIVABALT! Kellele on langeda ebatervesse suhtesse teleriga neil soovitan telerit vaadata siis kui see aknast välja visata – vaadata tagant järgi sellele ebajumala kadumisele su elus! Veel parem anna see evangeelsesse töösse või külva mõnele vaesele pensionärile. NB! Et sa ei pettuks ette ära, teler ei ole su elus peamine probleemide allikas, sa võid selle minema visata aga kui sa suhtumist ja elustiili ei muuda ,ei juhtu – muutu su elus midagi. Just neile, kes ei oska pidada piiri, neil oleks kasulik see plärakast ja ajaröövel mõneks ajaks hingusele saata. Tänu Jumalale teler võib kodus vahel „rikki minna“, olen seda kristlastest lastevanemate usust ikka ja jälle kuulnud.  

Sama sõnum käib ka ajalehtede sõltlastele ja arvutimängude ja interneti sõltlastele kohta, kes raiskavad oma kallist aega vaid maailma kaevudel. Internet on vahel ehk veidi erand, kuna seal on ka Jumala Sõna (mp3 ja tekstid). Aga kui sa kollata tühjalt maailma saitidel on see sama, mis telerisõltuvus.

Nüüd kas telerit ei või üldse vaadata? Ei, ma ei ole seda väitnud! Kristlase elu ei ole KLOSSTRIELU! Mõned meist oma elu ja kutsumise ja töö iseloomust lausa peame nö, eluga kursis hoidma, et imelikuks mitte muutuda (nö. ajas maas, veel 70-ndates). Ei – kristlase elu ei ole igav ega mingi mustvalge film! TV ja video tehnoloogia on Jumala õnnistus ja seda võib kasutada õnnistuseks! Kui sa soovid midagi telerist vaadata, siis palun hangi telekava, vaata valikuliselt. Ära istu õhtud läbi teleri ees oodates, et midagi head – huvitavat tuleb. Tee endale ajakava – palju sa oled nõus teleri vaatamisele kulutama nädalas. Oh õudust, pane ka kirja palju pragu vaatad! Mõni võib üllatuda. Kui sa oled samal ajal koguduses, kirikus, plaanid abikaasaga või lastega aega veeta, siis pane see soovitud saade salvestama või loobu sellest üldse. NB! Sa ei jõua vaadata kõike HUVITAVAID saateid. kes on nö. „teleri fännid“ soovitan neil panna koju SAT-TV ja õppida inglise keelt ja vaadata neid 24 kristliku SAT-TV jaama – mis Eestis nähtav on (nimekiri KristlikMeedia kodulehel).

Aga me räägime siis prioriteetidest elus ning oma aja kasutusel ja tähtsusjärjekorrast. Küsimus on hoiakutes ja suhtumistes! Mida me teeme ja kuidas me teeme. Samuti räägime me MAAILMA KAEVUST mis pumpab põrgust meile ebajumalikke eeskujusid: abielurikkumine ja vägivald. See teeb tööd isegi meie alateadvuses. Mitmed uuringud on näidanud, et pilt+heli s.o. teler omab väelist mõju inimese alateadvuses. Testiti teleri vaatajaid, kelle kodus mängis teler pidevalt. Isegi kui nad ie vaadanud neid reklaame jms. mängis teler taustaks. Hämmastav oli aga tulem, et need naised ja mehed poodides oma valikutes olid asjade ostmisel alateadvuses mõjutatud – käsi haaras seda asja, mida ta oli reklaamides alateadvuses kuulnud. Müstika – aga siiski toimiv. Oleks suur rumalus kristlasena igaõhtuselt saada osa „Maailma Katkise Kaevu“ ajupesust – alateadvuses koostatakse meile eeskujusid!

Js.42,8 Mina olen Jehoova, see on mu nimi, ja mina ei anna oma au teisele ega oma kiidetavust nikerdatud kujudele!

Sulle tundub, et ma olen radikaalne äratusjutlustaja ja veidi äärmustes. Kui ma tuli usule olin ma suur filmide fänn ja mida rohkem Kristust mu ellu tuli seda vähemaks see huvi jäi. Sellest ajast on alles jäänud hunnikutes videoid. Olen tuhandeid filme omal ajal vaadanud aga see kõik oli tühi tuul, võrreldes 1 piisa Püha Vaimu lähedalolu või Jumala õnnistusega.  Kuigi ma olen radikaalne ja pidevalt jälgin oma elu selles valdkonnas, ei ma ei ole telerit aknast välja visanud, seda läheb vaja paremateks asjadeks – kristlikud videod. Samuti ma vaatan sealt, vaid väga valikuliselt „maailma asjadest“ midagi ja oma lastel ei luba selle ees ennast mürgitada. Me vajame vahel tuld koos soolaga – muide sool sulab ja puhastub tuhande kraadi juures! Püha Vaimu leek peab meid aeg ajalt puhastama kõntsast ja sodist! Me vahel vajame ja peame nimetama asju me eludes nii nagu need tegelikult on!

 

Hs.20,7 Ja ma ütlesin neile: igaüks heitku ära silma ees olevad põlastusväärsed kujud, ja ärge rüvetage endid Egiptuse ebajumalatega: mina olen Jehoova, teie Jumal!

Ma kustun sind “õiendama arved” teie kodus “Püha Lehma” juures! Kes on see Püha Lehm? Indiat külastanud inimesed teavad rääkida, kuidas liiklus seisab – elu seisab – kõik seisab mingi lehma-lojus vedeleb keset teed – seljakarvad tõusevad meil põhjamaalastel püsti! Aga kallikesed sama jama ja komejant on vahel ka meie eludes – elu seisab kõik on teleri ees! Kui teie elutuba sisustus ja kujundus on kõik TV poole suunatud ja see on teie kodus nagu keskpunkt, siis järgmisel laupäeval tõstke perega elutoa kujundus ümber. Teler ei dikteeri teie elu, teie aega, teie vabadust, üksteisega koosolemise aega jms. Käigem vabaduses! Kord ühe venna juures kodus külas olles, pidime hakkama vaatama telerist mingit videot ja läksime nende elu tuppa. Ootasin pererahvast ja mõtlesin, no mida me siin vaatame, telerit ju ei ole kuskil. Siis tuli vend tuppa ja rääkis mulle nende pere loo: läks kapi juurde ja ütles: meie peres see kast ei dikteeri ega valitse. Siis avas ta suure ja pika kummut kapil ees väiksed uksed ja sealt taga kükitas üks õnnetu Plastik Puuslik. See plastik puuslik oli „omas kohas“ usklike peres – talle oli koht kätte näidatud! Veel meenub üks vend, keda Püha Vaim selles küsimuses vahele võttis ja oma elu muutis, selle peale ta tõstis elutoa kujunduse ümber ja pani teleri teise kohta ja teleri lauale pani piibli, seal see oli siis aukohal!

Kuidas on lood lastega. Endale keelame aga laseme oma lastel selle PUUSLIKU EES kummardada ööd ja päevad. Lõpeta selline jama – Jumal pärib aru meie käest, mida me oma lastele õpetasime! Ja see võib sul kulukaks minna: hankida lastele videomakk – DVD pleier ja osta neile valitud asju. Need kes täna irooniliselt irvitavad ja peent naeru selle jutu peale lasevad, on ühel päeval suure – suure avastuse ees – mu lapsed kõnnivad maailma teedel! See kõik ei algab varajases lapsepõlves! Teleris isegi lastesaadete ajal on reklaamides vaid vägivald, pool-porno, rõvedad repliigid jms. tea see külv kannab nende eludes ka vilja!

Võtke lähipäevil ja tehke oma kodus inventuur ja mõelge palju teil kulub aega selle Plastikust Puusliku ees. Oo-jaa ka tänapäeval on ebajumalaid – modernseid ebajumalaid! Ebajumal on miski mis võtab su elus aja – tähelepanu – väärtusi, ebajumal alati röövib midagi ja pakub asemele vaid tuult ja tühja. Praguline kaev!

Õp.20,17 Valega saadud leib on mõnele magus, aga pärast on ta suu täis sõmerat!

See kirjakoht on mind saatnud ja aidanud usuteel juba viimased kümme aastat. Võib nimetada ka et vale leiva efekt on see, et pärast on suu täis saepuru. Algul on nauditav ja isegi tore aga pärast ilmneb, et tegemist oli mao süütu valge munaga ja lõpuks tuli patuuss ja salvas. Ebajumalate ja Puuslike kummardamine ja neile oma AJA OHVERDAMINE salvab meie vaimuliku kasvu ja elu. Pragulised kaevud toovad me ellu alati probleeme – mitte õnnistusi!

Jr.50,38 Põud tema vete kallale, et need kuivaksid! Sest see on nikerdatud kujude maa, nad on hullud nende peletiste pärast!

See oli SÕNA Isandalt TÄNA! Ootad – igatsed ärkamist –muutusi ja edasiminekut oma elus, siis kõrvalda Tema teedelt plastikust puuslikud! Vaimu Vihm saab sadama selle maa üle nagu hilise vihma kohta ette kuulutatakse Piiblis. Aga üllatus – üllatus kui varajane vihm oli lokaalne, siis hiline vihm on küll topelt varajast aga see sajab paikkoniti. Paikonniti ka Kristuse Ihus! See saab voolama läbi meie ihude, meie ihudest voolavad elava vee jõed.

2.Aj.19,3 Ometi leidub su juures ka häid asju, sest sa oled maalt kõrvaldanud Ashera kujud ja oled oma südant valmistanud Jumalat otsima!”

Kui me hakkame oma elus peale tööd Jumalat otsima ja elama rohkem kui tavapärast kristlase elu – juhtub midagi! Me kogeme oma elus ärkamist ja edasiminekut ja see läheb meist välja. Ärkamine ei ole midagi lahus kristlasest kuskilt seal Jumal toob ja teeb – vale! Piiblis ei olegi räägitud ärkamisest midagi – üllatus. Küll aga räägitakse hilisest vihmast ja sellest, et kes usuvad Jeesusesse nagu Kiri ütleb, nende ihudest saavad voolama elavad veed! Kahjuks on Puuslike tammid nende elavate vete ees ja need ei saa voolata! Kõrvalda takistused – pühendu Jumalale veel enam!

Ef.5,14-17 Sellepärast ta ütleb: “Ärka üles, kes magad, ja tõuse üles surnuist, siis Kristus valgustab sind!” Siis vaadake hästi, kuidas te elate, mitte kui rumalad, vaid kui targad, pidades aega kalliks, sest päevad on kurjad! Seepärast ärge olge rumalad, vaid mõistke, mis on Issanda tahtmine.

Tahaks siia koguda tunnistusi kristlastelt, kes raiskasid oma aega ja olid teleri sõltlased. Lühilood, kuidas nad said vabaks. Millal nad märkasid, et teler risustab nende hinge ja vaimu ning röövib suure osa vabast ajast.

Jh.8,36 Kui nüüd Poeg (Jeesus) teid vabaks teeb, siis te olete õieti vabad!

Jumala nimi olgu kiidetud!


vend Antti Loodus

P.S. Kloostris ma ei ela, ega kavatse sinna minna! Telerit aknast välja ei ole visanud (kuigi see on ohtu, elan 1 korrusel) ega viska ka! Videokogu kapis kükitab edasi. Regulaarselt vaatan uudiseid ja päevakajalisi saateid, aeg ajalt mõnda head väärtfilmi ja linateost sõpradega ikka vaatan! Ja isegi vahel saab kinno mindud, kui selleks soov tekib. Kristlikke videoteenimistöös osalen ikka Olge terved!