The.Ten.Commandments_2006_b

10 käsku (Kümme käsku) – The Ten Commandments (2006). Hollywood on jälle hakkama saanud piiblifilmiga Moosese elust ja Iisraeli väljarännakust Egiptusest. Piiblifilmide ajaloos on Moosese elu ja 10 käsu teemal vändatud mitmeid filme. Antud film on kõige uuem ja värskem – tasub vaadata.

 

The Ten Commandments
USA (2006) 176 min IMDb kood tt0443412 Divix 1CD (FIN sub)

Moosese eepilise loo ümberjutustus.

Kümme Käsku avab vaatajatele kogu vaatemängu, vägivaldse inimliku draama ja suure inspiratsiooni, mis on teeninud olulise koha suurimate lugude vestmisel.

Kui oraakel prohveteerib, et üks laps saab Egiptuse printsiks, ohtude aeg läheneb kuningriigile. Egiptuse vaarao (Paul Rhys, “From Hell”) annab käsu kõikide vastsündinud poisslaste tapmiseks. Kuid üks laps, Mooses – heebrea orja poeg – põgeneb kindlast surmast, mil ta pannakse triivima Niiluse jõele. Aastad mööduvad, ta kasvab üles kuninglikus Egiptuse majapidamises. Mil tal puudub mälestus oma perekonnast, ta kasvab üles printsi vääriliseks. Kuid avastades oma tõelise pärinevuse ja olles näinud põlevat Jumala sõnumit, Mooses ( Dougray Scott, Mission: Impossible II) võtab endale noobli ja meeleheitliku võitluse, et tagasi nõuda oma saatus kui heebrea rahva juht ja vabastaja.

Filmis löövad kaasa tähtnäitlejad Mia Maestro (TV seriaalist “Alias”) ja Kuldse gloobuse võitja Omar Sharif (” Lawrence of Arabia”). Kümme Käsku on ületamatu oma vaatemänguga, olles intiimne ja võimas.

Pikem tutvustus: Christiancinema.com


 

The.Ten.Commandments_2006_clips

 

————————————————————————————-

Viimase 50 aasta jooksul on siis Moosese elust ja 10 käsust järgmisi filme:

NB! Piiblifilmidest on üks kuulsamaid – The Ten Commandments (1956)  – peaosas Charlton Heston.

  • The Ten Commandments (1956)
  • Moses und Aron broke the deadlock in (1973)
  • Moses (1975)
  • Wholly Moses (1980)
  • Moses (1996)
  • Prince of Egypt (1998)

Vaata ka meie lehel uusimat 10 käsu multifilmi tutvustust: The Ten Commandments Movie

————————————————————————————-

See film on meie laenutuses, see on kättesaadav meie partneritele ja filmiklubi liikmetele.

TruthFilms
video.usk.ee